Kъща за туризъм и лов Караборун

 

Хотелски комплекс „Тихият кът”
 

Развлечения

Глог Отсядането ви в къщата ви предоставя уникалната възможност да се докоснете до далечното минало. В началото на н.е., когато римските легиони завладяват днешна Северна България, край Беброво е минавал важен стратегически път с името Никополис ад Иструм. Пътят минава през Караборун и Алах гюне и продължава за Константинополис. Ако желаете можете да се разходите по стария римски път, където преди много години са минавали римските легионери. Домакините ще ви осигурят опитен водач, за когото няма непознати пътечки и гори в околността.

На 9 километра северозападно от село Беброво по пътя за Златарица и на един километър от село Дебели рът все още личат основите на голямата римска крепост „Градището със стражева кула, която е охранявала пътя.

След успешен ловАко отседнете в къща „Караборун по ваше желание може да се организира ловен излет или да ви се осигури транспорт до ловните полета. Ловните трофеи и уникални оръжия в къщата подсказват, че домакинът е запален опитен ловджия така че можете да се доверите на неговите насоки и съвети.

Марянската рекаНе само запалените риболовци, но и тези, които просто търсят отмора и разнообразие могат да опитат късмета си като посветят няколко часа на риболов в Бебровската или Марянската река

Зимите тук са щедри на сняг и удобни места за весели пързалки на децата така че има с какво да зарадвате и тях.

Каквото и да ви говорим, по-добре погледнете към снимките. Те ще ви покажат неща, които не може да се опишат с думи. Надяваме се те да ви убедят, че това е мястото, което търсите.

През зимата Зимна игра

© 2009-2017 инж. Светослав Михайлов